Buna organizare a ediţiilor anterioare a crescut prestigiul Cupei Sergentul la șah. Astfel, în acest an, au participat peste 100 de şahişti din marile centre ale şahului naţional, dar și din Moldova, Rusia, Scoția și Grecia, care după cele şapte runde de concurs, în sistem elveţian, la seniori, s-au clasat astfel: locul I-Aurelian Ciobanu (SCM Gloria Buzău); locul II-Bogdan Sava (CSM Pașcani), locul III-Ioan Aniței (Victoria Bacău); locul IV-Vasile Marian (Realitatea Huși); locul V-Andrei Filip (CSM București).

La categoria veterani, locul întâi a fost ocupat de George Bratu (CSM Craiova) la plus 50 de ani, iar la peste 65 de ani, cel mai bun a fost Victor Romcovici, R.Moldova.

La categoria fete, locul întâi a fost adjudecat de Sofia Crețu de la CS Micul Șahist Iași, urmată de Diana Rusu de la CS ”Peneş Curcanul” Vaslui şi de Miruna Calciu de la ACS Gambit Huși.

Premii au mai fost obţinute de Iulian Bacalu, de la Ungheni, R.Moldova, la ELO 1701-1900, de Costin Cristofor, de la Politehnica Iași, la ELO 1501-1700, de Petru Dăscălescu, de la Bicazul Bicaz, la ELO 1301-1500, și Eric Tătărușanu, de la CSM Pașcani, la ELO 1001-1300.

La Open B, cel mai bun a fost Adrian Datcu, de la ACS Smart Galați, urmat de Alexandru Conovca, din Chișinău, R.Moldova, și Andrei Dănuț Neagu, de la CSM Pașcani.

La categoria băieţi, 12 ani, primul loc a fost ocupat de Radu Andrei Ciobanu, de la ACS Gambit Huși, la categoria băieţi 10 ani, locul întâi i-a revenit lui Robert Chilinău, din R.Moldova, iar la 8 ani, podiumul a fost ocupat în întregime de ACS Gambit Huși, prin Elena Ursan, Andrei Popov și Tudor Răsmeriță.

La fete, Open B, Crina Arnăutu, de la CS Univ.București, a fost cea mai bună, secondată de Antonia Patricia Tăzlăuanu, de la CS Micul Șahist Iași, iar pe locul 3 s-a clasat Alexandra Olariu, de la CS Sergentul Vaslui.

Locaţia competiţiei a fost Silver Mall, iar arbitrajul a fost asigurat cu competenţă de arbitrul naţional Cătălin Dumitru Baban și Marius Ursan.

”Turneul a atras jucători cu titlul de maestru, de candidaţi de maestru, de mulţi jucători cu categoria întâi şi a doua, care au crescut coeficientul concursului, ceea ce a dus în final la creşterea coeficienţilor valorici a multor jucători. Mă bucură faptul că toţi participanţii au apreciat buna organizare, dar şi estetica oraşului. Mulţumesc Primăriei Vaslui, sponsorul nostru principal, cât şi DJST Vaslui pentru implicarea în premiera învingătorilor”, a precizat Constantin Grosu, organizatorul concursului.

Articolul precedentAsistentul medical de la Ambulanța Bârlad, depistat cu o alcoolemie de 0,90mg/l în timpul serviciului, ar putea fi reangajat!
Articolul următorIntervenție dificilă a pompierilor la o gospodărie din Barboși