Timp de cinci zile, Vasluiul va fi capitala folclorului internațional. De astăzi și până pe 6 august, iubitorii de folclor vor vedea pe scena Festivalului ”Hora din Străbuni” ansambluri din 11 țări și România, însumând peste 600 de dansatori.

”Sunt ansambluri și din afara Europei, așa cum ne-am obișnuit. Dacă la edițiile precedente am avut Sri Lanka, Algeria, de data aceasta ne îndreptăm către America de Sud. E vorba despre Argentina. Completăm cu America Centrală, reprezentată de Panama, Mexic. Avem grupuri din Asia: Kazakhstan, Iran, Vietnam. Evident, avem reprezentare și din Europa. Vorbim de Slovacia, Ucraina, Cipru de Nord. Sunt câteva lucruri care vă îmbie să veniți la Festival, chiar dacă nu sunteți din Vaslui. Punem mare preț pe calitatea actului artistic și că oamenii plătesc un bilet. Abonamente nu mai sunt. Au fost vândute toate 300 în primele zile, iar pentru fiecare seară există 600 de bilete, mare parte din ele fiind deja date”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui.

Festivalul folcloric internaţional ”Hora din străbuni” va debuta la ora 18, cu parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou – Centru Civic – Teatru de Vară, locul unde seară de seară vasluienii vor putea urmări prestaţiile artiştilor.

Evenimentul este organizat de CJCPCT Vaslui, Consiliul Județean și Primăria municipiului Vaslui.

Articolul precedentDouă focare de pestă porcină africană la Cârja
Articolul următorLansarea proiectului  ”Creștem Împreună Citind”