Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, zilele trecute, au demarat lucrările de foraj și la cel de-al doilea puț de adâncime, solicitat de localnicii de pe strada Veronica Micle.

Potrivit proiectului tehnic, ca și în cazul puțului de pe strada Grahilor, terminat la finele săptămânii trecute, noul puț va fi gata în cel mult zece zile și va fi săpat până la o adâncime maximă de 130 metri. Investiția are o valoare de 81.700 lei, fără TVA. Lucrările cuprind și cămine, vane, dotarea cu pompe și amenajarea unei copertine. Durata maximă de execuție a proiectului ambelor puțuri este de 90 zile.

„Nimeni nu mai credea că se poate realiza un puț și în zona Cartierului „Complex Școlar”, în ciuda zecilor de solicitări de la cetățenii din zonă. Iată că eforturile noastre și răbdarea oamenilor au dat roade și, așa cum le-am promis, lucrările au început imediat ce am finalizat toată documentația. Aprovizionarea cu apă potabilă a cetățenilor este un lucru firesc, de care cu toții trebuie să beneficiem. Din câte am înțeles de la constructor, în cel mult zece zile se va termina forajul și la acest puț, proiectul putând fi terminat până la finele acestei luni.

Reamintim că lucrările la cele două puțuri sunt efectuate de RA.BU. Forprest Popești, județul Vrancea, societatea care și-a adjudecat la licitație contractul.

Articolul precedentScene de groază la Ghergheleu: O vasluiancă lăsată să moară, după ce a fost violată de trei animale, cu chip de oameni
Articolul următorCalendarul desfăşurării burselor locurilor de muncă în anul 2019