Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit peste 10.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetăţean român încerca să le introducă ilegal în țară, ascunse în diferite părţi componente ale autocamionului pe care îl conducea.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român P.V., în vârstă de 33 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bara din faţă, filtrul de aer, instalaţia de răcire şi deasupra motorului autocamionului, cantitatea de 10.160 de ţigarete (508 de pachete) de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 2.387 de lei şi sancţionarea contravenţională a lui P.V. cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCompetiții de ciclism și cros, de Ziua Tineretului
Articolul următorInfracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră