Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit aproximativ 2.400 pachete cu ţigări ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse sub scările care urcă la etajul superior al unui autocar, care efectua o cursă ocazională R. Moldova-Italia.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, A.I., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autocar cursă ocazională R. Moldova-Italia, înmatriculat în R. Moldova.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse sub scările care urcă la etajul superior al autocarului, mascate prin aplicarea unui panou, cantitatea de 2.388 pachete ţigări (47.760 ţigarete), de diferite mărci, de proveniență duty-free”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de  10.745  lei și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Articolul precedentDRAMĂ ÎN COMUNA ZORLENI. Mamă și fiu, arși de vii în propria casă! – FOTO
Articolul următorSute de șoferi sancționați de polițiștii vasluieni