40 de polițiști vasluieni au fost implicați, zilnic, la nivel județean, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței traficului rutier. Polițiștii au desfășurat activități preventiv-reactive, atât în scopul asigurării climatului de siguranță rutieră și civică, cât și pentru combaterea activităților infracționale.

Timp de o săptămână, polițiști din diferite structuri, precum poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, acțiuni speciale și alte structuri de poliție, au acționat pe raza județului Vaslui cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere conducătorii auto care încalcă legislația rutieră în vigoare privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, efectivele implicate în acest plan de acțiune au avut în vedere și executarea de acțiuni polițienești preventive și punctuale, care să descurajeze intențiile infracționale sau contravenționale.

Cu ocazia filtrelor instituite, cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Astfel, polițiștii au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 25.575 lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost constate 6 infracțiuni, dintre care 3 la regimul circulației, conform art.336 (alin.1) din Codul Penal privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Articolul precedentAutocar antifonat cu țigări din duty-free
Articolul următorZiua Siguranței pe Internet a fost marcată la Vaslui