Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi reţinut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Opel Astra Caravan, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Cehia.

În ziua de 02 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, I.S., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Opel Astra Caravan, înmatriculat în Cehia.

”Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Cehia, la data de 24.11.2018. Cu privire la aspectele constatate, I.S. a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2018, din Cehia, cu suma de 1.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedent66 cereri pentru finanţarea lucrărilor de cadastru în județul Vaslui
Articolul următor110 ani de istorie la Solești