Un cetățean italian s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să treacă prin Vama Albița, cu un autoturism marca Jaguar (fabricație 2019), dat în consemn de autoritățile italiene ca fiind furat. Incidentul s-a petrecut luni seara, în jurul orei 21:00.

Italianul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat în punctul de trecere al frontierei la volanul autoturismului în valoare de 200.000 de lei cu intenția de a intra pe teritoriul României. Polițiștii de frontieră au constat la controlul de rutină că autovehiculul respectiv figurează în bazele de date ca fiind furat de pe teritoriul Italiei, fiind emisă în acest sens o alertă încă din data de 11 ianuarie 2020.

Luat la întrebări de polițiști, bărbatul de 47 de ani a declarat că el a închiriat mașina de la o firmă de specialitate de pe teritoriul Italiei și că a călătorit în mai multe țări din Europa, dar nu a știut că nu are voie acest lucru și nu știa despre faptul că autovehiculul a fost dat ca furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de  200.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentAccident rutier cu victimă încarcerată în apropiere de Mira! – FOTO
Articolul următorÎncă un caz de pestă porcină africană în zona Cârja!