Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare meteorologică de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată a vremii, valabilă începând de mâine, 22 februarie 2019, ora 14:00, până sâmbătă, 23 februarie, ora 16:00.
În intervalul menționat, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. Local, se va forma ghețuș. Totodată, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale. Vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.

Concomitent, a fost emisă și o atenționare meteorologică de tip Cod galben, valabilă începând de mâine, 22 februarie, ora 16:00, până sâmbătă, 23 februarie, ora 16:00. Potrivit atenționării, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și, izolat, 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Articolul precedentCărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră
Articolul următorPrefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor