Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit, ascunse asupra a doi tineri din R. Moldova, două cărți de identitate false care urmau să fie folosite în state din Spațiul Schengen.

În data de 21 februarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în două mijloace de transport, cetățenii din R. Moldova V. P. și I. B., în vârstă de 30 ani, respectiv 34 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, au fost efectuate controale amănunţite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora echipa comună de control a descoperit, asupra celor doi tineri din R. Moldova, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate propriile fotografii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei doi tineri au declarat că au procurat cărțile de identitate de la persoane ale căror date nu le cunosc, plătind suma de 100 de euro, respectiv 50 de euro și că urmau să folosească documentele în state din Spațiul Schengen, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentLa volan fără documente valabile
Articolul următorAvertizare de vânt puternic până sâmbătă