Primăria Municipiului Bârlad informează că a terminat de montat 26 de bănci noi, un sistem nou de irigație și asfaltarea unor alei din Grădina Publică.

Astfel, în această fază, respectiv la finalul asfaltării celor două alei principale, au fost achiziționate și montate 26 de bănci noi (dintr-un total de 50), personalizate, care vor da alt aspect zonei. Noul sistem de irigație a spațiilor verzi este compus dintr-un rezervor de acumulare de 20 metri cubi, o stație de pompare și irigatoare prin picurare și aspersie.

Totodată, vor fi montate și 30 de coșuri de gunoi special concepute pentru acest loc de recreere. În plus, Grădina Publică va primi numele de „Mihail Sturza” iar aleile principale se vor numi „Alexandru Vlahuță”, „George Enescu” și „Ion Creangă”. Urmează și o activitate de igienizare a zonei împădurite, constând în îndepărtarea lăstărișului și tufărișului din zona aleilor principale.

Însă, având în vedere că, în ultima perioadă, a crescut numărul actelor de distrugere a mobilierului stradal și a altor asemenea bunuri, primarul Dumitru Boroș a dispus ca, în baza atribuțiilor legale, Poliția Locală Bârlad să intensifice semnificativ activitățile de patrulare și supraveghere, în special în Grădina Publică, dar și în alte zone în care s-au mai constatat fapte de distrugere similare.

„Eforturile depuse pentru reabilitarea aleilor din Grădina Publică și cele cu achiziționarea de mobilier stradal nou nu sunt puține. Ne-am mai confruntat cu cazuri de distrugere a bunurilor publice, motiv pentru care Poliția Locală Bârlad a primit dispoziție de a avea toleranță 0 față de toți cei certați cu legea, care nesocotesc eforturile și mai ales banii cetățenilor.

Facem în continuare apel la populație să ne semnaleze orice faptă de distrugere a mobilierului stradal, a copacilor plantați și a oricăror bunuri publice, indiferent că vorbim despre parcuri de joacă, bănci, stații de autobuze, coșuri de gunoi sau statui”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Investiția în noile bănci din Grădina Publică are o valoare de 33.500 lei iar sistemul de irigare (construcții și montaj) are o valoare de 332.000 lei (!).

Articolul precedentȘedința Colegiului Prefectural Vaslui
Articolul următorCaravana “Jocurile Științei” vine la Vaslui