Guvernul a aprobat o nouă Hotărâre privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante.

Astfel, 61 teatre, opere şi filarmonici din 30 de județe au primit, în total, 132.407.000,18 de lei, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a declarat: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vine din nou în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor din cadrul acestor instituții culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung.

După cum este cunoscut, în data de 6 octombrie a.c., au fost alocate alte 133.960.000 lei pentru instituții de cultură din 34 de județe.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie 2021, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole și vin în sprijinul acestora în condițiile în care finanțarea altor instituții de cultură din județe este asigurată din bugetul Ministerului Culturii. 

Anexă: Repartizarea sumelor pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici

Articolul precedentVremea 16 decembrie – Cod galben de vreme rea, ninsori viscolite la mare
Articolul următorSchema de AJUTOR pentru domeniul HORECA ar putea fi reluată în 2022