Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova condamnat de autorităţile din  Italia pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, cu o pedeapsă privativă de libertate.

În ziua de 27 mai a.c, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  C.M. cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului există o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, emis de autorităţile din Italia, la data de 22.05.2019, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, pe teritoriul Italiei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentEpiscopia Hușilor invită copiii la un ”Tărâm de poveste”
Articolul următorSute de locuri de muncă vacante în Europa