Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din Bârlad, a fost declarat decedat după ce s-a încercat resuscitarea de  către medicii de pe ambulanță mai bine de 50 de minute. Scena s-a petrecut vineri după amiază, în plină stradă, în zona Cerbul de Aur.

Scene greu de privit pentru trecătorii din Bârlad, vineri după-amiază în jurul orei 16:45, în apropiere de intersecția Cerbul de Aur de pe bulevardul Republicii, unde ambulanțierii încercau să resusciteze un bărbat în vârstă de 69 de ani, chiar lângă marginea unui trotuar.

Bărbatul – Aurel C., de loc din Bârlad, se afla în satul Bâclești din județul Bacău, la o casă pe care acesta o deține în localitatea respectivă, când rudele sale au sunat la 112 și au cerut ajutorul medicilor din cauză că acesta începuse să simtă rău. SAJ Bacău a vrut să trimită imediat o ambulanță care să-l transporte pe bărbatul de 69 de ani, la spitalul din Podul Turcului însă atât bărbatul cât și rudele sale și-au exprimat dorința de a ajunge la unitatea medicală din Bârlad. L-au urcat pe acesta într-un autoturism particular și s-au îndreptat spre Bârlad, iar aproape de localitatea Ivești au sunat din nou la 112, deoarece bărbatului i se făcuse rău și nu mai era cooperant.

Aproape de intersecția Cerbul de Aur ambulanța a oprit autoturismul în care se afla bărbatul de 69 de ani, echipajul medical a constatat că se află în stop cardio-respirator, l-au întins lângă carosabil și au început manevrele de resuscitare. Din păcate după aproximativ 50 de minute, Aurel C. a fost declarat decedat.

„Un bărbat, cunoscut cu afecțiuni cronice, care a fost adus până în Bârlad cu un autoturism particular dintr-o localitate din județul Bacău, a fost preluat în stop cardio-respirator și i s-au aplicat manevrele de resuscitare în stradă. Din păcate bărbatul a nu răspuns manevrelor de resuscitare și i s-a declarat decesul”, a precizat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

Articolul precedentUn șofer beat a provocat un accident grav la Lipovăț
Articolul următorLiniuța… cu căruța: doi bărbați din Bârlad au ajuns la spital