Doi bărbați din Bârlad au ajuns vineri seară la Unitatea Primiri Urgențe, după ce au căzut dintr-o căruță în zona Podul Verde. Potrivit martorilor, cei doi se întreceau cu o altă căruță.

2 Fast 2 Furious” (n.r. mai furios, mai iute) în varianta cu tracțiune animală, cu doar un cal putere, a băgat doi bărbați din Bârlad în spital, întărind încă o dată că zicala „viața bate filmul” are fundament cât se poate de real. Scenele desprinse parcă din filmele cu buget ieftin, s-au petrecut vineri, în jurul orei 18:00.

Cei doi, în stare vizibilă de ebrietate, au fost văzuți de către martorii din zonă cum băteau calul cu un bici, ca să întreacă o altă căruță cu care se pare că erau în competiție de viteză. În intersecția care leagă strada Ion Codrescu de strada 1 Decembrie, nu au mai apreciat corect curba și nu au mai încetinit, iar din cauza înclinației vehiculului cu tracțiune animală cu doar un cal putere, au făcut cunoștință și cu legea fizicii privind energia cinetică. Calul și-a continuat singur cursa, cu atelajul după el, oprindu-se la aproximativ 30-40 de metri de intersecție.

„Piloții de ocazie” au ajuns pe carosabil, iar o a treia persoană care era pasager (n.r. o femeie de aproximativ 30 de ani) a cerut ajutorul martorilor pentru a suna la 112. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe care i-au găsit pe cei doi amatori de „curse ilegale” întinși pe asfalt. Proprietarul căruței era inconștient, lovit destul de serios în zona capului, iar celălalt ocupant cu un traumatism în zona șoldului.

Victimele au fost transportate la spitalul municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde bărbatul găsit inconștient a fost intubat și stabilizat. Medicii suspectează o posibilă fractură de coloană și un traumatism cranio cerebral, însă vor aștepta rezultatul Computerului Tomograf și vor decide dacă îl vor transfera la un spital de specialitate din Iași.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentBărbat decedat în stradă la Bârlad, după încercările medicilor de a-l resuscita
Articolul următorO secție de votare din Bârlad, s-a deschis mai târziu din cauză că a întârziat președintele