Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au efectuat, ieri, 6 iunie, două percheziții domiciliare în Bârlad, la persoane bănuite de trafic de droguri. Un bărbat, de 31 de ani, Cristian Panțîru, din Bârlad, a fost reținut pentru 24 de ore.

În urma efectuării celor 2 percheziții domiciliare, polițiștii au ridicataproape 100de grame de droguri de risc (52 de grame de cannabis și 40 de grame de rezină de cannabis), precum și 2,5 grame de droguri de mare risc (cocaină).

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că drogurile în cauză ar fi fost achiziționate din Spania, după care ar fi fost trimise în România, prin intermediul unei firme de transport internațional de mărfuri.

Ulterior, drogurile ar fi ajuns la consumatorii din județului Vaslui.

Procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea infracțiunilor de introducere în țară, fără drept, de droguri de risc și mare risc,  trafic de droguri de risc și mare risc, precum și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Articolul precedentDosar penal pentru un bărbat din Mălușteni pentru că a condus deși avea permisul suspendat
Articolul următorBunuri de contrabandă descoperite la frontiera de est