Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbaţi căutaţi de autorităţi, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul Italiei, respectiv Austriei.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul din R. Moldova Z.A., în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, emisă de autorităţile italiene la data de 03.08.2018, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de sechestrare de persoane pe teritoriul Italiei.

În data de 17 iunie a.c., în jurul orei 21.00, în acelaşi punct de trecere al frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, S.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Toyota.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Austria la data de 14.06.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului pe teritoriul Austriei.

Persoanele în cauză au fost predate echipelor operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentUn bărbat din județul Vaslui, s-a ales cu dosar penal după ce a încălcat un ordin de protecție
Articolul următorAutoturism semnalat furat din Franţa, depistat la controlul de frontieră