Actiunea de control a Politiei Rutiere, organizata vineri noaptea in Bucuresti si in Judetul Ilfov, a urmarit in principal conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, dar si alte categorii de abateri de la normele de circulatie

Un bărbat din Bârlad, județul Vaslui a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad, pentru săvârșirea unei tentative de tâlhării calificate, 5 infracțiuni de furt calificat și 2 tentative la infracțiunea de furt calificat.  Bărbatul a fost prins cu sprijinul unui echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Bârlad.

După o muncă susținută, polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad  au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 24 de ani, din Bârlad, bănuit de comiterea  unei tentative de tâlhării calificate, 5 infracțiuni de furt calificat și 2 tentative la infracțiunea de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii bârlădeni au stabilit că, în noaptea  de 14/15 septembrie a.c., ora 02:54, bărbatul a fost surprins de un martor în timp ce pătrunsese prin efracție într-un autoturism parcat în  spatele unui bloc de locuințe din zona bulevardului Epureanu a municipiului Bârlad. Din respectivul autoturism, bărbatul a sustras suma de 800 lei, aflați într-o borsetă uitată în interior.

Pentru a-și asigura scăparea, bărbatul l-a amenințat pe martor cu un briceag, după care a fugit, printre blocuri, fiind interceptat și imobilizat de către o patrulă  de intervenție a Detașamentului 3 Jandarmi Bârlad.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea sus-menționată bărbatul pătruns prin efracție în interiorul mai multor autovehicule parcate pe raza municipiului Bârlad, ocazie cu care a sustras din interiorul acestora mai multe obiecte, bunuri de valoare și sume de bani. Prejudiciul produs în cauză este estimat la peste 3.000 lei.

În seara zilei de 15 septembrie a.c., împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Articolul precedentS-au marcat 33 de goluri în prima etapă a ligii 4 la fotbal
Articolul următorBârlad: Blocurile din zona centrală nu vor avea apă la robinet miercuri!