Începând cu data de 12 octombrie 2022, Primăria municipiului Bârlad a demarat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. În acest context, cetățenii municipiului nostru, care dețin în gospodării câini de rasă comună sau metișii acestora, sunt invitați să depună cerere la Primăria municipiului Bârlad pentru a fi programați pentru sterilizare la unul dintre cabinetele veterinare implicate în această acțiune.

Este important de reținut că se asigură gratuitate numai pentru 200 câini, după care intervențiile vor fi realizate contracost.
 
Deoarece s-a constatat că nu toți deținătorii de câini de rasă comună cunosc beneficiile sterilizării – diminuarea riscurilor de apariție a tumorilor și infecțiilor interne, precum și prevenirea înmulțirii necontrolate și a abandonului, în cursul săptămânii trecute au fost desfășurate activități de informare directă a concetățenilor care locuiesc în cartierele de case.
 
Astfel, polițiștii locali au însoțit pe viceprimarul municipiului Bârlad, Ana-Maria Vintilă, care a inițiat proiectul și personalul din cadrul Direcției Edilitare a Primăriei municipiului Bârlad, ocazie cu care au fost prezentate și obligațiile ce derivă din actele normative referitoare la gestionarea câinilor.
 
Concret, sancţiunile cu amendă pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCântăreţul american Aaron Carter a murit la vârsta de 34 de ani
Articolul următorMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”