După doi ani și șapte luni de la câștigarea licitației pentru transportul în comun din municipiul Bârlad, firma Vertrantis face un pas în spate și cere rezilierea contractului.

Motivarea vine printr-o adresă transmisă Consiliului Local Municipal Bârlad, unde se precizează că firma de transport a suferit pierderi în valoare de 1.100.000 lei (11 miliarde lei vechi).

Astfel că, reprezentanții Vertrantis cer încetarea contractului pentru transportul în comun începând cu data de 7 ianuarie 2019.

În luna aprilie 2016, Vertrantis a fost desemnată firma câștigătoare cu un punctaj de 86 de puncte în detrimentul firmei Unistil care efectua la până la acea dată transportul public de călători în Bârlad.

Oferta firmei Vetrantis a fost avantajată la acea vreme și de faptul că avea parcul auto nou, promitea abonamente la preț redus pentru elevi și transportul gratuit pentru pensionari și persoane defavorizate. Mai mult, firma câștigătoare promitea modernizarea stațiilor de autobuz prin introducerea de panouri cu afișaj electronic.

Varianta de rezervă: Primăria Bârlad ar putea închiria autobuze.

Situația este una fără precedent, Bârladul riscând să rămână fără transport public. Conform unor surse din interiorul primăriei Bârlad, administrația ia în calcul închirierea pe termen limitat a unor autobuze care să asigure transportul călătorilor până la efectuarea unei noi proceduri de licitație care să desemneze un alt transportator.

„Subscrisa Vertrantis S.R.L., cu sediul in municipiul Bârlad,
str. Vasile Pârvan, nr.80, bl.E2 ap.8, înregistrată la Registrul Comertului Vaslui sub nr.J3715012001, CUI ROl3707756, reprezentata prin Tonita Maria, prin prezenta vă informăm că, conform analizei economico-financiare în perioada desfășurării contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate in
municipiul Bârlad cu nr.10095 127.05.2016 a inregistrat o pierdere in suma de 1.100.000 RON.
În aceste conditii solicităm rezilierea contractului începând cu data de 07.01 .2019”

Articolul precedentMaratonul tradițiilor la Festivalul ”Datina”
Articolul următorLa un pas de tragedie