Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 24 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din șase județe.

Printre acestea se numără și cinci comune din județul Vaslui. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după o serie de criterii de prioritizare, cum ar fi localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Cele cinci UAT-uri din județul Vaslui pentru care a fost demarată procedura de atribuire sunt Costești, Puiești, Berezeni, Banca și Hoceni.

Suprafața totală estimată a celor cinci comune este de 43.920 de hectare, iar valoarea totală estimată a lucrărilor de cadastru general este de 5,7milioane lei.

Articolul precedentTrei drumuri naționale, asfaltate de o firmă din Vaslui
Articolul următorDouă școli din rural, în top 10 cele mai bune gimnazii din județ