Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit asupra unui bărbat din R. Moldova o carte de identitate bulgărească, falsă.

În data de 01 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca  pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, cetățeanul din R. Moldova Nicolae L., în vârstă de 42 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei, în urma căruia a fost descoperită, asupra bărbatului în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, care avea imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, Nicolae L. a declarat că nu știa de existența documentului în cauză, existând posibilitatea ca soția sa să îl fi pus acolo și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentSe reiau cursurile de limbi străine la ISJ Vaslui
Articolul următorMilitarii bârlădeni care încasau chirii fictive, iertați de judecători