Trimiși în judecată în 2017 pentru infracțiunea de înșelăciune, după ce au fost prinși că încasau chirii fictive, trei militari bârlădeni au primit doar un avertisment, judecătorii considerând că nu mai trebuie aplicată nici o pedeapsă.

Ministerul Apărării nu s-a mai constituit parte civilă după ce inculpații au încheiat un acord cu conducerea Unității Militare și au achitat integral prejudiciul în valoare totală de 40.000 de lei.

Soţii Ştefan şi Alina Diana Păduraru au fost puși sub acuzare sub motivul că în perioada 2008 – 2013, au solicitat și încasat bani de chirie, asta deși nu se încadrau în condițiile legii pentru militari, deoarece mai dețineau și alte proprietăți, respectiv o casă în comuna Zorleni. Pentru acest fapt au beneficiat și de „ajutorul” viceprimarului comunei Zorleni care le-a eliberat o adeverință în fals, conform căreia cei doi nu dețineau nici un imobil în localitatea respectivă.

Cel de-al treilea militar, Nicolae Lăcătuş, a închiriat fictiv apartamentul surorii sale, beneficiind astfel ilegal de banii primiți de la Ministerul Apărării.

În urma acordului de împăcare dintre cei trei și Unitatea Militară, Tribunalul Vaslui a schimbat încadrarea faptelor și a renunțat la a mai aplica o pedeapsă de drept penal. În schimb, cei trei au primit un avertisment. Viceprimarul din Zorleni a scăpat de orice răspundere penală deoarece dosarul s-a clasat din cauza termenului de prescripție a faptelor de fals în acte și uz de fals.

Sentința a fost deja atacată iar Curtea de Apel Iași a respins apelul declarat de procurori.

Articolul precedentCarte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră
Articolul următorUrmărit internațional pentru fraudă economică și financiară, prins la Albița