Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au descoperit ascunse, asupra a doi cetățeni din R. Moldova, cărți de identitate false care urmau să fie folosite în Germania, în vederea găsirii a unor locuri de muncă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe comunicația Albița-Iași, un microbuz marca Mercedes, condus de B.S., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit că în microbuz erau șase persoane care se deplasau pe ruta Chișinău-Germania. În momentul legitimării pasagerilor, colegii noștri au observat, în portomeul lui Adrian D., cetățean din R. Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Două ore mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cu destinația Germania, cetățeanul din R. Moldova Nicolai C., în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portmoneul lui Nicolai C., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

”Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au stabilit că cele două documente descoperite la controlul de frontieră sunt false. Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că au procurat cărţile de identitate în cauză prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, în schimbul sumei de 150 de euro, respectiv 800 de euro și intenţionau să folosească documentele în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentEi sunt informaticienii de aur ai Vasluiului!
Articolul următorDocumente false depistate la un control de rutină