La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru a intra în ţară, în aceeași zi, la ore diferite, pasageri în două mijloace de transport, Dumitru D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 56 de ani și cetățeanul din R. Moldova Eduard S., în vârstă de 38 de ani.

”Acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii noştri au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor doi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt false”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Cu privire la cele constatate, Dumitru D. a declarat că la rugămintea unei cunoștințe doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră, iar Eduard S. a declarat că a procurat cartea de identitate de la o persoana cunoscută pe internet, ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro și că urma să folosească documentul în Austria, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentAutocamion radiat din circulație de autoritățile germane, descoperit în P.T.F. Albiţa
Articolul următorDefinitiv: câte 11 ani de închisoare pentru criminalii de la Stioborani