Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse asupra  unor tineri două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în mijloace de transport diferite, cu destinația Germania, cetățeanul din R. Moldova Maxim A., în vârstă de 31 de ani și Marin D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor două persoane câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

”Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt false. Cu privire la cele constatate, Maxim A. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 150 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Marin D.  a declarat că la rugămintea unei cunoștințe doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentOficialitățile au petrecut revelionul pe stil vechi la Slobozia
Articolul următorAutocamioane radiate din circulație de autoritățile belgiene, descoperite în Albiţa