Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat patru cetățeni din Republica Moldova, care îşi procuraseră cărţi de identitate româneşti false, pe care intenţionau să le folosească pe teritoriul Cehiei, respectiv Germaniei pentru găsirea unor locuri de muncă.

* La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul din Republica Moldova, G. R., în vârstă de 44 de ani, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

* În data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 04.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, trei cetățeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 25 şi 52 de ani, călătorind cu un autovehicul înmatriculat în Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra bărbaţilor, în urma cărora au fost descoperite, asupra acestora, patru cărţi de identitate cu însemnele autorităților  românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele sunt false.

Cu privire la cele constatate, G.R. a declarat că a procurat documentul de la un cetățean a cărui identitate nu o cunoaște, plătind suma de 200 euro şi intenţiona să o folosească pe teritoriul Cehiei. Ceilalți trei cetățeni din R. Moldova au declarat că au procurat documentele prin intermediul unui site cu anunţuri, cu scopul găsirii unor locuri de muncă pe teritoriul Germaniei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

Articolul precedentDepsitați la volan, deși nu obţinuseră niciodată dreptul de a conduce
Articolul următorVictor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu nu mai intră în Parlament în urma dezvăluirilor de la Realitatea PLUS