Cammarata, Zungoli și Sambuca, sunt trei orașe din Italia pe care autoritățile vor să le revitalizeze vânzând proprietăți la prețuri simbolice de un dolar. De fapt, mai mulți primari din micile orășele din Peninsulă, vor să-și salveze comunitățile de la depopulare oferind locuințe gratis sau facilități pentru deschiderea unor afaceri.

Primarul din localitatea italiană Cammarata a convins în ultimii ani mai mulți proprietari care au abadonat orașul să ofere locuințele părăsite unor nou-veniți care doresc să înceapă o viață nouă. Casele, unele cu o vechime de peste o sută de ani, au rămas în voia sorții iar faptul că vechii proprietari nu se mai interesează de ele, fac ca orașul să fie unul părăsit. Astfel, peste 100 de clădiri dintre care 12 din piatră, sunt gata să primească „proprietari noi”.

O singură condiție pune însă primarul: cine primește casa, trebuie să achite un depozit de 5000 de euro, bani pe care îi va primi înapoi imediat ce va renova locuința.

Familiile tinere, care plănuiesc să aibă copii au întâietate în vederea obținerii unei astfel de case, iar primăria oferă chiar 1000 de euro la nașterea fiecărui copil din familiile „relocate”.

Planul primarului este să transforme oraşul într-un „loc care să fie din nou plin de viaţă, vibrant”. Situat la o altitudine de 1000 de metri, în zona de sud-est a Siciliei, oraşul a fost fondat de greci bizantini înainte de anul 1000.

Articolul precedentTuriştii vor avea nevoie de permisiune pentru a fotografia cu geishele
Articolul următorEchipă care făcea campanie electorală pentru Viorica Dăncilă, atacată cu maceta!