Căsuța cu povești muzicale” este un proiect inspirat de copiii din familiile defavorizate, care nu au acces la manifestări culturale potrivite vârstei lor, care poate nu au fost niciodată la un spectacol de teatru sau opera pentru copii.

Acest proiect oferă ocazia unui număr de peste 2000 de elevi se bucure de un spectacol bine gândit și regizat, cu actori îmbrăcați în costume clasice și decoruri frumos costruite

Spectacolul va prezența fragmente din 3 opere pentru copii (Față Babei și Față Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan), a căror partitura este semnată de compozitori români.

Personajele și moderatorul interacționează permanent cu copiii, ajutându-i prin joc asimileze noțiuni interesante din literatură, istoria muzicii clasice românești, dans, canto și regie.

La sfârșitul fiecărui fragment copiii vor fi încurajați împărtășească învățămintele cu care au rămas și vor afla curiozități despre compozitor, contextul istoric, epoca și stilul în care au fost scrise lucrările și informații despre lumea artiștilor precum tipurile de voci, machiaj, costume și mici bucăți de coregrafie.

Este vorba de un proiect educațional-cultural adresat copiilor din medii social-economice și de etnii diferite (copii din familii defavorizate economic, care nu au avut acces la astfel de programe, dar și copii din familii cu venituri medii

Spectacolul va lega copiii prin muzică, dans și poveste în școlile din județul Vaslui, după cum urmează:

23 octombrie – Școală Gimnazială Nr. 5 Principesa Elena Bibescu, Bârlad

24 octombrie- Școală Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Vaslui

Obiectivul proiectului este de a educa toți copiii în spiritul diversității și toleranței printr-un limbaj pe care ei îl pot recunoaște și asimila ușor: muzică, poveste și joc.

Articolul precedentCJRAE Vaslui: ”Toți copiii sunt speciali”
Articolul următorLocalitățile din județul Vaslui fără curent electric în perioada 2 – 5 octombrie