Nouă copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 16 ani, din comuna Micleşti, au fost scoşi din familie, pe baza unei ordonanţe preşedinţiale, după ce autorităţile au constatat că erau neglijaţi şi trăiau în condiții inumane.

Familia respectivă se afla în atenția autorităților de ani buni, mama alături de copii fiind în două rânduri internată într-un centru social după ce tatăl i-a alungat de acasă şi a dat foc locuinţei.

În ciuda comportamentului violent al tatălui şi a condiţiilor insalubre în care trăiau, copiii au fost lăsaţi de autorităţi să se întoarcă acasă.

Familia are zece copii, însă cea mai mare, o fată în vârstă de 18 ani, a părăsit locuința și trăieşte în concubinaj cu un tânăr din sat, având, deja, la rându-i un copil.
Tribunalul Vaslui a decis scoaterea în regim de urgenţă a celor nouă fraţi din familie. Şapte dintre aceştia au fost încredinţaţi unor asistenţi maternali profesionişti, iar doi dintre ei au fost internaţi într-un centru de protecţie al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

Articolul precedentAutoturism căutat de autoritățile din Franța, depistat în Vama Albița
Articolul următorCSM Vaslui a dat de Alexandria în Cupă