Puțin peste 3500 de euro este indemnizația pe care o ridică, lunar, primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, adică 17.472 de lei – atât cât figurează în tabelul privind Transparența veniturilor salariale, întocmit până la 31 martie 2019.

Indemnizația pe care o ridică primarul Dumitru Boroș este în lei – moneda națională. Ca dealtfel toți cei care figurează în tabelul de mai jos:

Indemnizația pentru funcția de primar al Bârladului a crescut cu 4172 lei într-un singur an. În 2018, în luna martie, indemnizația era de 13300 de lei.

Trebuie menționat că salariile de bază pentru funcțiile de conducere, care se regăsesc la punctul (2) în tabelul de mai sus, au rămas aceleași, nefiind modificate față de anul 2018. La fel și sporurile.

Potrivit art. 33 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, şi vor menţine publicată o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.

Articolul precedentTrei foste centrale termice din Bârlad, scoase la vânzare
Articolul următorO argentiniancă a vorbit despre exeperiența românească în cadrul unui simpozion