În cadrul Ședinței Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vaslui, Mirela Modoranu, coordonator serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, a vorbit despre principalele servicii și asistență oferite de instituție persoanelor vârstnice.

Aceasta a precizat că locurile din centrele pentru bătrâni nu pot acoperi toate solicitările.

Centrul de Îngrijire și Asistență  de la Huși este în plin proces de restructurare, pentru a nu pierde autorizația de funcționare.

”La Huși avem în total 103 locuri dar, în prezent, mai sunt în centru doar 63 de beneficiari. Noi am primit la începutul acestui an un avertisment din partea Direcției pentru Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care ni s-a stabilit mai multe măsuri  de îndeplinit. În cazul în care nu realizăm măsurile vom pierde autorizația de funcționare. Tocmai de aceea, am trecut la implementarea unui plan de restructurare. Astfel, 30 de persoane în vârstă cu handicap au fost transferate la Centrul de Îngrijire și Asistenă Bârlad, iar alte persoane au fost mutate la centrul privat din Valea Siliștei, comuna Solești. Clădirea centrului de la Huși este foarte veche, iar unele măsuri solicitate de DSP nu vor putea fi îndeplinite”, a spus Mirela Modoranu.

Pentru a căuta o nouă locație în care să fie transferați cei 63 de beneficiari rămași la Huși, conducerea DGASPC Vaslui a demarat negocieri pentru preluarea unor spații din cadrul fostului Spital Orășănesc Negrești : ”Avem discuții cu autoritățile locale din Negrești pentru a prelua unele spații din fostul spital pe care să le reabilităm și să mutăm toți bătrânii acolo. Noi mai avem pe listele de așteptare încă 65 de cereri pe care nu le putem onora din cauza lipsei de locuri în cămine”.

Mirela Modoranu, coordonator serviciu DGASPC Vaslui
Articolul precedentCJRAE Vaslui, implicată în proiectul Erasmus+ “All-Inclusive School”
Articolul următorȘcoala ”Mihail Sadoveanu” Huși și Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, campioane la șah