Ceea ce era de așteptat se va întâmpla în scurt timp! Proiectul de lege privind obligativitatea Certificatului verde la locul de muncă a fost finalizat.

Acesta a intrat în procedură de urgență pe ordinea de zi a dezbaterilor din Camera Deputaților, sub rezerva depunerii raportului. Decizia a fost luată de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, care a aprobat o solicitare în acest sens a USR.

În forma scrisă de ministrul Sănătății, pentru românii care nu prezintă Certificatul verde, contractual individual de muncă va fi suspendat de drept fără plata drepturilor salariale. Suspendarea va înceta când angajatul prezintă Certificatul verde. Angajații vor avea la dispoziție 11 teste pe lună asigurate din bugetul de stat, chiar dacă lucrează la privat sau la stat.

Totodată, angajatorii care nu vor solicita Certificatul verde vor fi sancționați cu amendă de la 10.000 de lei la 100.000 de lei.

Certificatul verde va fi eliberat pentru persoanele vaccinate cu prima doză cu valabilitate până la programarea următoarei doze, pentru persoanele vaccinate cu schema completă, pentru persoanele trecute prin boală cu valabilitate de 180 de zile, pentru persoanele cu test antigen rapid cu valabilitate de 48 de ore sau pentru persoanele testate cu test PCR cu valabilitate de 72 de ore.

Articolul precedentȘedință de guvern: Premierul Nicolae Ciucă a anunțat care vor fi măsurile adoptate astăzi
Articolul următorȘedință de Guvern: Primăriile primesc bani pentru subvenția la căldură – Cum vor trece oamenii de iarna scumpirilor