Guvernul alocă azi o nouă tranșă de bani pentru primăriile care nu mai fac față la plata subvențiilor la căldură. Sumele sunt acordate din fondul de rezervă, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe masa ședinței de guvern. Capitala nu va primi, însă, nici de data aceasta ajutor.

„Vom aproba plăţile către fermieri pentru care vom anunţa plafoanele alocate schemelor de sprijin pentru 2021. Crescătorii de animale vor beneficia de sprijin guvernamental în sumă de peste 100 de milioane de euro pentru cererile depuse la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în cursul anului 2021.

De asemenea, în urma evaluărilor efectuate la nivelul unităţilor locale care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele”, a explicat premierul. 

„Astăzi, adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale, noile măsuri introduc soluţii concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice cui dizabilităţi psiho-sociale şi intelectuale”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentÎn vizită la prieteni cu substanţe dopante de risc
Articolul următorBilanț coronavirus 10 decembrie: 931 cazuri noi și 97 de decese dintre care 25 anterioare