Lucrările şi serviciile funerare din Cimitirul „Eternitatea” Vaslui vor fi efectuate de către o societate din subordinea Consiliului Local, în urma unei decizii luate la nivelul Primăriei municipiului, prin Direcţia Administrare Pieţe Târguri şi Oboare.
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat că hotărârea a fost luată după ce mai mulţi cetăţeni au reclamat faptul că serviciile prestate de anumite firme private în cimitirul aflat în administrarea primăriei sunt foarte scumpe.

„De vreo patru-cinci luni de zile, am o reacţie negativă din partea oamenilor referitor la ceea ce se întâmplă acolo. Nu pot rămâne indiferent, mă întâlnesc cu oamenii, asta este situaţia. O piatră costă sute de milioane, o lucrare nu mai ştiu cât, este unul care umblă cu sacul de bani şi le spune oamenilor să se ducă la el, tranzacţionează morminte. Atunci le-am spus colegilor, pe teritoriul meu, nu pot să pun ordine? Pe teritoriul meu, în casă la mine îl aştept pe altul să facă? El normal, vine, că are interes. I-am întrebat pe colegi, are vreunul vreo firmă, am eu vreo firmă? Nu. Luptaţi, faceţi o firmă, angajaţi vreo cinci-şase oameni şi mergeţi să faceţi lucrările în cimitir, corect, cu deviz, cu totul transparent! Vom face totul la vedere şi îi lăsăm pe băieţii aştia buni, pentru că au ajuns nişte lucrări la nişte preţuri exorbitante. La sesizarea oamenilor trebuie să pun un pic stop. O să depăşim şi acest moment şi o să fie bine. Să se ducă să-şi vadă de treabă! De ce să nu lucreze la drumuri, că este atâta de lucru, de ce să nu meargă la alte obiective şi să stea să frece două pietre acolo, lasă-le să le mai frece şi alţii”, a precizat primarul municipiului Vaslui.

Totodată, edilul a atras atenţia cu privire la lipsa locurilor de veci şi a menţionat că, cel târziu, anul viitor trebuie amenajat un nou cimitir, pe lângă cele două deja existente în municipiul Vaslui.

Primarul a afirmat că nu a reuşit să identifice până acum un spaţiu adecvat şi care să respecte legislaţia în vigoare în vederea deschiderii unui cimitir nou.

Articolul precedentPrimar Vaslui: ”Sper ca noul Guvern să nu blocheze proiectele orașului!”
Articolul următorRealitatea merge mai departe. Realitatea Tv a devenit Realitatea Plus – VEZI LIVE AICI!