Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să atragă fonduri europene pentru achiziția de aparatură medicală la Ambulatoriul Integrat.

Instituția ar avea nevoie peste 10 milioane de lei pentru cumpărarea a peste 200 de echipamente medicale.

Primul pas în acest sens a fost făcut prin aprobarea de către consilierii județeni a studiului de oportunitate și a indicatorilor tehnici a proiectului.

Finanțarea va fi atrasă prin Programul Operațional 2014-2020.

Anul trecut, peste 67.000 de vasluieni au avut nevoie de îngrijiri medicale prin Ambulatoriu.

”Prin implementarea proiectului de modernizare a ambulatoriului, capacitatea de diagnostic și intervenție va crește. Această creștere va duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite, servicii ce vor fi evaluate de CJAS la contractare. Spre deosebire de contractul actual, odată implementat proiectul, plafonul admis pentru servicii medicale lunare în ambulatoriu va crește. Nivelul mai mare al plafonului va conduce la un număr crescut de consultații în ambulatoriu și un număr scăzut de internări. În acest fel, Spitalul va optimiza și eficientiza utilizarea resurselor ce va permite în viitor menținerea capacității de diagnostic și intervenție la standarde conforme, crescând calitatea actului medical din cea mai mare unitate spitalicească din județ”, se arată în Studiul de oportunitate a proiectului.

În prezent, la Ambulatoriul Integrat își desfășoară activitatea 23 de medici și 20 de asistenți medicali, dintr-un total normat de 51 de medici și 52 de asistenți medicali.

Articolul precedentÎntreruperi programate de energie electrică în Vaslui pe 19 și 21 septembrie
Articolul următorCarte de identitate falsă, descoperită în vama Albița