Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și una a SAJ Vaslui intervin pentru acordarea primului ajutor urmare a unui accident rutier produs la aproximativ 10 kilometri de Vama Albița.

„În accident sunt implicate două autoturisme și cinci persoane. Din primele informații, sunt șapte victime, dintre care una încarcerată și inconștientă. La Intervenție participă și o ambulanță tip B2 aparținând SAJ Vaslui. Acțiunea este în dinamică”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Începând cu ora 13:00 a fost declanșat planul roșu de intervenție, etapa a treia.

ACTUALIZARE Ora 13:21. Revenire accident rutier produs în apropiere de Albita, la aproximativ un kilometru de limita cu județul Iași:
La intervenție participă o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanțe tip B2 (EPA), o ambulanță tip C1 (TIM) și o autospecială transport persoane și victime multiple (ATPVM), precum și o ambulanță tip B2 aparținând SAJ Vaslui.

ACTUALIZARE Ora 13:40. La intervenție participă o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanțe tip B2 (EPA), o ambulanță tip C1 (TIM) și o autospecială transport persoane și victime multiple (ATPVM), precum și o ambulanță tip B2 aparținând SAJ Vaslui.

Sunt 7 victime, dintre care una aflată în stare de inconștiență. Persoana în cauză este de cetățenie moldovenească și primește îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la un spital din municipiul Iași.

O altă victimă va fi transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Huși. Celelalte cinci victime sunt conștiente și stabile. Acțiunea este în dinamică.

ACTUALIZARE Ora 14:10. Din primele informații de la fața locului, accidentul rutier s-a petrecut urmare a unei coliziuni între două autoturisme, unul înmatriculat în Republica Moldova și unul în Ucraina.

Una dintre persoanele rănite a fost deja transportată la Iași cu un elicopter SMURD, o victimă la Vaslui și 5 victime la Huși.

ACTUALIZARE Ora 14:40. Finalizare interventie accident rutier pe raza comunei Drânceni. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme înmatriculate în Republica Moldova și Ucraina, șapte persoane și au rezultat tot atâtea victime.

O victimă a fost încarcerată și se afla în stare de inconștiență. La ora 13:00 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție al Județului Vaslui, la fața locului fiind deplasate 7 autospeciale (autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, ambulanță TIM, autospecială transport persoane și victime multiple, trei ambulanțe tip B2 EPA și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui).

Persoana încarcerată și inconștientă, după descarcerare a primit îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Un cetățean ucrainean care prezenta multiple traumatisme a fost transportat în stare de conștiență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Celelalte cinci victime au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal „Dumitru Castroian” Huși, acestea fiind diagnosticate cu multiple traumatisme in urma unui accident rutier. Cele cinci victime transportate la spitalul municipal din Huși sunt conștiente și stabile hemodinamic.

La ora 14:15 a încetat Planul Roșu de Intervenție.

Articolul precedentBârlad: O femeie a fost găsită moartă în locuința sa!
Articolul următorUn cuplu de irakieni, cu un copil de 3 ani, opriți la frontieră după ce au trecut Prutul cu o barcă pneumatică