Polițiștii de frontieră hușeni au depistat în dimineața zilei de luni, 3 februarie – ora 05:30, cu ajutorul camerei de termoviziune, trei persoane care se deplasau pe raza localității Ghermănești, județul Vaslui. În momentul în care agenții au ajuns la fața locului au constatat că este vorba de o familie de cetățeni irakieni, respectiv doi adulți ( soț și soție – 21 de ani) și un copil minor în vârstă de 3 ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au primit statut de refugiat pe teritoriul R. Moldova şi că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, încercând să intre ilegal în România și că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, familia de cetăţeni irakieni a fost preluată de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentCOD ROȘU de intervenție într-un accident rutier în apropiere de Albița: 7 victime, dintre care una încarcerată! FOTO&VIDEO
Articolul următorViolator din județul Vaslui, condamnat la 10 ani de închisoare în UK pentru viol. Britanicii îl trimit să execute pedeapsa în România!