Prefectul Eduard-Andrei Popica a ținut ca ultima ședință a Colegiului Prefectural să fie una festivă.
În deschidere, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să îi felicite pe șefii de servicii deconcentrate pentru colaborarea din acest an, amintind de faptul că în cadrul celor 12 şedinţe de Colegiu Prefectural din cursul anului 2018 au fost prezentate rapoarte de activitate sau informări cu privire la situaţii punctuale un număr de 22 servicii publice deconcentrate.
„Prin aceste ședințe ale Colegiului Prefectural am căutat să identificăm o serie de soluţii pentru prevenirea delictelor în domeniul silvic, am aprobat Planul de acţiuni al judeţului Vaslui pe anul 2018 pentru realizarea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare, au fost prezentate principalele modificări şi completări ale Codului Fiscal cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018 și modificările legislative în domeniul ocupării forței de muncă. Mulțumesc, pe această cale, tuturor șefilor de deconcentrate, care au răspuns la cerințele noastre și ne-au oferit toate informațiile necesare”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.
Acesta a reamintit faptul că în acest an, a făcut toate demersurile legale și a reușit reabilitarea Punctul de Trecere a Frontierei Albița, cea mai importantă poartă spre Europa de Est: ”Asta s-a întâmplat în doar o lună de zile, interval în care cei de la CNAIR au reușit să reabiliteze peste șapte kilometri de drum național. Amintim aici buna colaborare între Instituția Prefectului, Compania Națională de Autostrăzi și ANAF, prin Biroul Vamal Albița”.
Tot în acest an a fost întrunit de mai multe ori Centrul Local de Combatere a Bolilor, fiind purtate mai multe discuții cu primarii și instituțiile deconcentrate, pe tema prevenirii apariției focarelor de pestă porcină.
„La nivelul județului Vaslui nu sunt identificate cazuri de pestă porcină africană, iar pentru acest lucru mulțumim directorului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentară”, a completat prefectul.
În domeniul situațiilor de urgență a existat o colaborare excelentă cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, secția Drumuri Naționale Bârlad, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția de Sănătate Publică și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră.
„Tot în acest an a existat o colaborare bună între Instituția Prefectului, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Consiliul Județean în gestionarea deșeurilor la nivel de județ, prin deschiderea Depozitului ecologic de la Roșiești. Mulțumesc pentru implicarea pe parcursul acestui an în marcarea Centenarului Marii Uniri. Evidențiem în mod special Inspectoratul Școlar Județean, care pe parcursul anului a organizat peste o mie de manifestări cultural-artistice. Felicităm instituțiile implicate în organizarea Referendumului pentru Familie din zilele de 6 și 7 octombrie, neavând nici un incident major la nivel de județ, procesul de votare desfășurându-se în bune condiții. Merită aprecierile noastre și structurile implicate în organizarea Paradei militare de Ziua Națională a României”, a mai spus Eduard-Andrei Popica.
La final, prefectul județului Vaslui a mulțumit structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului Județean, parlamentarilor și serviciilor publice deconcentrate pentru buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul anului.
El a mulțumit și reprezentanților presei pentru modul în care au fost alături de Instituția Prefectului, urându-le la final de an multă sănătate și încredere într-un viitor mai bun.
În partea a doua a Colegiului Prefectural, șefii de deconcentrate au asistat la un spectacol de colinde, oferit de Ansamblul ”Izvorașul”, Grupul de folk al Școlii ”Mihail Sadoveanu” Vaslui și Grupul ”Sf.Mc.Chiriachi” al Episcopiei Hușilor.