Astăzi, în Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc ședința Colegiului Prefectural, condusă de prefectul județului Vaslui, Eduard Andrei Popica.

Cms.șef Vasile Cernat, șeful Serviciului teritorial al Poliției de frontieră Vaslui a prezentat un raport privind activitatea instituției în realizarea controlului frontierei.

Structurile poliţiei de frontieră au executat un număr de 1.040 acţiuni / misiuni astfel: independent – 480; în cooperare cu structurile IPJ Vaslui – 540; în cooperare cu IGI (Biroul pentru Străini Vaslui) – 5;  cu IJSU – 15.

În privința numărul de infracțiuni înregistrate în Vama Albița, acestea sunt în creștere cu 8% față de anul trecut, fiind consemnate 298 infracțiuni în primele 9 luni ale acestui an.

Cele mai multe au fost infracțiuni la regimul circulației (100), urmate de falsuri în documente (81), contrabandă și fraude vamale-37, auto furate-29, braconaj piscicol/cinegetic-35, furt auto-28.

În a doua parte a Colegiului Prefectural, Răducu Tatu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui, a prezentat o analiză și măsuri pentru buna desfășurare a competiţiilor sportive organizate în judeţul Vaslui, conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor și jocurilor sportive.

”Competiţiile sportive la nivelul judeţului Vaslui se desfășoară conform prevederilor legale, excepţie făcând câteva incidente care au avut loc în Campionatele de fotbal din Ligile a IV-a și a V-a organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal. De multe ori incidentele au loc prin incitarea spectatorilor chiar de către sportivi, antrenori sau oficiali ai cluburilor aflate în competiţie. A.J.F. penalizează frecvent jucătorii și oficialii echipelor pentru folosirea unui limbaj și/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase care pot crea începutul unor situaţii de tensiune și în rândul spectatorilor și sportivilor. Un exemplu în acest sens fiind ca terenul echipei Vulturul Bălteni a fost suspendat de Comisia de Disciplină a A.J.F. Vaslui. S-a luat această decizie ca urmare a faptului că la meciul de pe teren propriu cu Avântul Solești (9-8 după penalty-uri) din Cupa României – faza judeţeană, culoarul Ligii 5, s-au aruncat cu obiecte în teren. D.J.S.T. Vaslui pune accent, la acţiunile sportive pe care le organizează sau este parteneră, pe conduita corectă a sportivilor, antrenorilor, oficialilor, arbitrilor și spectatorilor pentru a evita orice acţiune care ar putea afecta spectacolul sportiv”, a declarat directorul DJST Vaslui.

Articolul precedentCreșteri de trafic la Vama Albița
Articolul următorPostul Realitatea Plus poate fi urmarit online