Primăria Municipiului Bârlad aduce la cunoștința opiniei publice că, urmare a unor demersuri inițiate de la nivel local încă de acum doi ani, recent s-au reluat lucrările de decolmatare și igienizare a albiei Pârâului Valea Seacă.

În primă fază, anul trecut, personalul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, care are în administrare sectorul albiei cursului de apă Valea Seacă ce treversează municipiul Bârlad, a lucrat de la confluența acestui pârâu cu Râul Bârlad, spre amonte. Numai că, lucrările s-au oprit în zonele locuite, respectiv în zona Podul de Fier.

Operațiunile de decolmatare și igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia pârâului din anul 1973) au intrat în impas întrucât utilajele grele de la Apele Române au avut dificultăți majore în a-și face treaba din cauza construcțiilor ridicate de unii localnici chiar pe digul pârâului. Acum, soluția găsită a fost intervenția cu utilaje de dimensiuni adecvate terenului, dar și cu forță umană.

„Este o lucrare făcută în interesul cetățenilor, așteptată de mulți ani, prin care se urmărește protejarea de inundații a zonei centrale și nu numai. S-a lucrat și se lucrează, manual și mecanic, în condiții deosebit de grele, pe albia pârâului Valea Seacă nemaifăcându-se intervenții de zeci de ani. Mulțumim ABA Prut – Bârlad, SGA Vaslui, precum și tuturor celor care ne ajută la realizarea acestei lucrări”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Articolul precedentUn nou caz pozitiv de Pestă Porcină Africană la mistreţ în zona Banca
Articolul următorA fost turnat primul strat de asfalt pe strada Gheorghe Emandi