Prefectul Mircea Gologan a convocat astăzi, la solicitarea D.S.V.S.A. Vaslui, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) – județul Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane la mistreți – Fondul de Vânătoare nr. 32 Banca, județul Vaslui.

În cursul zilei de ieri, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași, a confirmat printr-un buletin de analiză rezultatul pozitiv în ceea ce privește detecția anticorpilor anti-virus pestă porcină africană prin ELISA pentru o femelă, de 24 luni din Fondul de vânătoare nr. 32 din zona Banca.

Imediat, în zona respectivă s-au aplicat măsurile de control specifice, stabilite prin Manualul operațional pentru Pestă Porcină Africană la mistreți și planul de măsuri specific acestei situații și se va întocmi ancheta epidemiologică.

În zona afectată sunt cuprinse următoarele fonduri de vânătoare: 32 Banca (Direcția Silvică), 40 Popeni (A.J.V.P.S. Vaslui), 12 Perieni (AVP Bourul Vaslui), 49 Băcani (A.J.V.P.S. Vaslui), 33 Șuletea (A.J.V.P.S. Vaslui), 39 Epureni (Direția Silvică), 42 Bârlad (AJVPS Vaslui), 38 Schineni (AJVPS Vaslui).

Articolul precedentElicopter SMURD solicitat în comuna Alexandru Vlahuță, pentru un bărbat tăiat cu motosapa!
Articolul următorContinuă igienizarea și decolmatarea albiei Pârâului Valea Seacă