Consilierii locali bârlădeni au votat în cele din urmă rezilierea contractului cu firma Vertrantis, cea care asigura transportul în comun din municipiu. Au fost necesare trei ședințe pentru ca taberele PSD – PNL să ajungă la un numitor comun.

Abia în ședința extraordinară din data de 31 ianuarie a.c., Consiliul Local al Municipiului Bârlad a votat în unanimitate rezilierea contractului cu transportatorul local Vertrantis. În aceeași ședință s-a votat și delegarea gestiunii serviciului de transport public de persoane, pe perioadă determinată, prin atribuire directă prin care au fost aprobate delegarea serviciului, caietul de sarcini, contractul de delegare a gestiunii serviciului, cerintele privind eligibilitatea, criteriile de calificare si selectie, criteriile de atribuire si informatiile pentru ofertanti in vederea delegarii serviciului prin atribuire directa (selectie de oferte).

Altfel spus, autoritățile locale vor trebui să se miște destul de repede, întrucât transportatorul din acest moment, ar putea să iasă de pe trasee în cel mult 90 de zile de la rezilierea contractului.

Transportatorul care se va încadra caietului de sarcini și care va prelua contractul prin atribuire directă, va putea efectua maximum doi transportul local, timp în care administrația va trebui să pregătească licitația ce urmează să desemneze un câștigător pentru o perioadă de șase ani.

Firmele care doresc să efectueze transportul public în Bârlad pe o perioadă de doi ani trebuie să plătească o garanție de zece mii de lei pentru participare la licitație, să nu aibă datorii la bugetul de stat și local, să dețină 10 autobuze urbane și 6 microbuze cu norme de poluare cel puțin Euro4.

Articolul precedentDefinitiv: câte 11 ani de închisoare pentru criminalii de la Stioborani
Articolul următorTragedie cumplită: bârlădean decedat în Spania după ce a căzut cu tava pe scări