Pe 3 septembrie a.c., Primăria Municipiului Bârlad, a publicat pe SICAP anunțul potrivit căruia se scoate la licitație contractul de execuție privind contractarea de „Servicii de proiectare și asigurarea asistenței tehnice pentru obiectivul de investiții „Construire corp nou la Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”.

În acest fel, Municipiul Bârlad, în calitate de autoritate contractantă, mai face un pas pentru construirea unui nou corp de spital, în care urmează să fie mutate secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie I și II și Psihiatrie, care în prezent funcționează în spații improprii.

„După cum se știe, noul corp de clădire, care va fi construit la sud de Pavilionul Administrativ al spitalului, este prevăzut cu subsol cu adăpost antiaerian, parter și patru etaje, dar și cu un heliport. Fiind vorba despre o clădire aparte, avem nevoie de servicii de proiectare și asistență tehnică de specialitate. Prin publicarea acestui anunț mai facem un pas spre realizarea obiectivului și sperăm ca până cel târziu pe data de 9 decembrie să avem un proiectant câștigător și să avem un contract semnat. Sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru mine, motiv pentru care niciun efort nu va fi prea mare pentru realizarea acestui obiectiv, mai ales că mutarea celor trei secții este unul din punctele Planului de conformare al spitalului, în vederea menținerii clasificării ca spital de urgență”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea contractului se ridica la suma de 1.515.000 lei, fără TVA, sumă provenită din bugetul local.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 9 octombrie 2019 iar evaluarea tehnică și financiară a ofertelor va dura până pe 9 decembrie 2019. Durata contractului este de 36 de luni.

Investiția totală în viitorul corp de spital are o valoare de 65.102.240 lei, cu TVA. Clădirea va găzdui secțiile Pneumologie (50 paturi acuți, 50 paturi TBC adulți și 10 paturi copii), Psihiatrie (75 paturi), Boli Infecțioase (59 paturi), Neurologie (45 paturi), Dermatologie (15 paturi), Medicină Internă Cronici (25 paturi), Oncologie (15 paturi), un Laborator BK, un punct farmaceutic, unul radiologic, un birou de internare și spitalizare de zi aferentă secțiilor.

Articolul precedentPS Ignatie a purtat un dialog al sincerității cu participanții la Tabăra ”Tinerii în bucuria comuniunii”
Articolul următorFestivalul Internațional „George Enescu”, un festival pentru toți bârlădenii