Anchetă ce vizează un centru de plasament din Bârlad după ce două minore cu vârste de 12 și 13 ani, ar fi fost abuzate sexual de un bărbat care se dădea drept reprezentant al unui ONG. Acesta le scotea din instituția unde erau internate și întreținea relații sexuale cu ele în Grădina Publică din localitate.

Sub pretextul că este angajatul unei fundații care ajută copiii aflați în dificultate, un bărbat în vârstă de 22 de ani, reușea să pătrundă în centrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului din Bârlad, unde ademenea două fete cu vârste de 12 și 13 ani. Acesta le câștiga încrederea profitând de starea lor emoțională și oferindu-le dulciuri.

Mai mult, el le obținea învoirea din centru și le ducea pe rând în pădurea din Grădina Publică din municipiul Bârlad, unde le abuza sexual.

Situația halucinantă prin care treceau cele două minore a fost descoperită de psihologul centrului de plasament care a alertat autoritățile.

Polițiștii fac acum cercetări iar în funcție de evoluția anchetei, urmează să se stabilească încadrarea faptei. În paralel și conducerea DGASPC Vaslui a dispus o anchetă proprie.

Articolul precedentMănăstirea Florești va găzdui o secție a Muzeului Județean Vaslui
Articolul următorPompierii hușeni au deblocat o ușă, pentru salvarea unui bătrân, găsit inconștient