În luna mai Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui organizează  4 programe de formare profesională.

Astfel, la Vaslui va fi organizat un curs de formare profesională pentru infirmieră, unde sunt așteptați să participe 20 şomeri.

La Bârlad se va desfășura un curs de formare profesională pentru infirmieră pentru 20 şomeri.

La Huși sunt organizate două cursuri de formare profesională pentru îngrijitor bătrâni la domiciliu pentru 14 şomeri şi lucrător în comerţ pentru 14 şomeri.

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în evidenţele instituţiei. Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.

”Cursurile sunt gratuite şi pentru şomerii neindemnizaţi aflaţi în evindenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverinţă medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Articolul precedentPremii importante la Olimpiadele de limba franceză și rusă
Articolul următorRezultatele controalelor pe 2018 ale Serviciului de Control în sănătate publică