În luna martie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează  3 programe de formare profesională.

La Vaslui vor fi organizate 2 cursuri de formare profesională pentru agent de securitate (o grupă pentru 14 șomeri) și lucrători în structuri pentru construcții (14 șomeri).

La Bârlad va fi organizat un curs de formare profesională pentru bucătar (14 locuri).

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru șomerii înregistrați în evidențele instituției.

Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștinţelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale Vaslui, Bârlad și Huși.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evindența agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

Articolul precedentRoLERbot a impresionat la Iași, calificându-se la etapa națională a concursului BRD First Tech Challenge
Articolul următorPădurea privată revine în paza Direcției Silvice Vaslui