În primul său an de participare la Concursul Internațional de Robotică BRD First Tech Challenge, echipa Liceului Teoretic “Emil Racoviță” (LER) Vaslui,  RoLERbot, alcătuită din 15 membri și mai mulți voluntari, coordonată de domnul profesor  Litră Paul Cristian, a reușit să impresioneze la etapa regională, susținută la Iași în perioada 15-17 februarie.

În urma celor trei zile de competiție, RoLERbot a demonstrat arbitrilor că și o echipă debutantă se poate clasa pe un loc din fruntea clasamentului.

Echipa a fost evaluată de către membrii juriului (judges), începând cu ceea ce știe robotul să facă (autonomie, perioada controlată), continuând cu designul acestuia, și într-un final cu caietul ingineresc (engineering notebook), o piesă foarte importantă în concurs.

În urma meciurilor de calificare după punctajul acumulat, echipa vasluiană s-a situat pe  locul 6.

”Finalul competiției regionale ne-a adus pe lângă calificarea la faza națională a competiției și premiul 3 – Control Award, premiul tehnic pentru funcționarea eficientă a programării robotului, în special în perioada de autonomie”, a declarat Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.

Din cele 39 de echipe, pe care le-a găzduit Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv Iaşi, echipa LER Vaslui nu a reușit să se facă remarcată doar printr-o autonomie a robotului ca la carte, ci și prin relaționarea cu ceilalți participanți, energia pozitivă și ambiția de care a dat dovadă.

În continuare, echipa RoLERbot luptă pentru o poziție cât mai bună la etapa națională a competiției BRD First Tech Challenge, unde va avea de întrecut cele mai bune 143 de echipe din toată țara cu speranța de a se califica la etapa internațională din Detroit, SUA.

Articolul precedentWeekend cu 30 de misiuni pentru pompierii vasluieni
Articolul următorCursuri de calificare pentru șomerii din Vaslui