Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franța.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova Simion P., în vârstă de 19 ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, iar echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă, în husa pașaportului lui Simion P., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, cunoscut pe internet, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 350 de euro. Acesta a mai adăugat că urma să folosească documentul în Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentZestrea verde a Bârladului bate record după record
Articolul următorRegistrul spațiilor verzi, în dezbatere publică