Primaria Municipiului Bârlad, aduce la cunoștința opiniei publice că, în aceste zile, a demarat campania de plantări de primăvară.

Vor mai fi plantați încă 300 de copaci și 500 de arbuști ornamentali, dar și peste 2.000 de butași de trandafiri. În urma campaniilor de plantări din toamna anului trecut și din primăvara acestui an localitatea își va îmbogăți zestrea verde cu echivalentul unui hectar de pădure.

În paralel, în aceste zile va continua și activitatea de regazonare a spațiilor verzi, însă vor plantate și peste 30.000 de fire de flori (panseluțe și silene) în parcurile și grădinile de pe domeniul public. La nivelul asociațiilor de proprietari, acolo unde există solicitări, deja se află în desfășurare acțiuni de toaletare a arborilor și de reamenajare a spațiilor verzi.

„Obiectivul nostru este foarte clar: menținerea și extinderea spațiilor verzi ale orașului. Așa cum am mai spus, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiți să îl sacrificăm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Pentru că trebuie să ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noștri, prin reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, la finalul campaniei de plantări din toamna anului trecut, în mai multe zone ale municipiului s-au plantat 200 de puieți de salcâm, 130 de tei, 50 de platani și peste 4.000 de butași de trandafiri multicolori. Din toamna anului 2016 și până în prezent, în total, în Bârlad s-au plantat peste 3.000 de puieți din diferite specii, un record pentru oraș, într-un timp atât de scurt. După cum s-a estimat, suprafața ocupată de aceștia reprezintă echivalentul unui hectar de pădure.

Întrucât, în unele zone în care s-au făcut plantări de toamnă, au apărut cazuri – așa cum s-a mai întâmplat – în care unele persoane certate cu bunul simț au rupt puieții, primarul Dumitru Boroș face apel la populație să sesizeze orice viitoare fapte similare, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. Totodată, localnicii sunt rugați să păstreze intact spațiul verde al municipiului

Articolul precedentDaune de 3300 de euro, pentru un polițist rutier agresat
Articolul următorDescoperit la controlul de frontieră cu o carte de identitate falsă asupra lui